Karin skrev såhär

 

Jag hade ingen aning om att man behövde uppehållstillstånd för att vistas inom EU i mer än 3 månader. Inte för att Wikipedia är en speciellt väl ansedd källa (se upp!) men när jag läser där så verkar det i alla fall som att man som EU-medborgare får uppehållsrätt- utan uppehållstillstånd? http://sv.wikipedia.org/wiki/Uppeh%C3%A5llsr%C3%A4ttTycker du kan länka till fastighetsbolag som man kan köa hos? Typ HSB, svenska bostäder, familjebostäder, stockholms bostadsförmedling osv

sv.wikipedia.org
Uppehållsrätt är en rätt för EU- och EES-medborgare samt deras familjemedlemmar att vistas i Sverige mer än tre månader utan uppehållstillstånd. I motsats till uppehållstillstånd behöver man inte ansöka om uppehållsrätt utan en registrering hos Migrationsverket är tillräcklig. …”Jag har inte min källa som jag använde, här, utan den är hemma. Och jag är inte hemma. Så ska kolla upp det på måndag, och ändra det isåfall.
Sedan lägger jag in under ”Hur fixar man lägenhet”, olika länkar, där man kan köa för boende!