Jag har tittat på min projektplan lite då och då under arbetets gång. Men nu tänker jag göra det en sista gång. FÖR NU ÄR MITT PROJEKTARBETE KLART! Iallafall slutprodukten. Har lärt mig att oppositionen är viktig!

Tillbaka till reflektion ang. projektplanen:

Bakgrund
Jag är fortfarande intresserad av juridik (tur haha) och är nöjd med att jag valde civilrätt framför brottsjuridik. Det hade nog varit intressant men jag har på känn att det skulle inneburit SÅ mycket jobb!
Jag har relaterat till mig själv också, vilket stod i min första projektplan. Dock har jag plockat bort några områden, som avtalsrätt, gåvor, bilköp, mm.
Det som var den största ändringen i planen jag hade från början, var min slutprodukt. Istället för en ”liten juridisk handbok” blev det istället en hemsida, men det är jag otroligt nöjd med:)

Syfte, mål och problemformulering
Jag har gjort en ”korrekt” hemsida som presenterar olika vardagsproblem och frågor inom civilrätt, för nyblivna studenter. Syftet var att hjälpa så många som möjligt och genom min hemsida tycker jag att jag når ut till många, även om besökarna inte är jättemånga, men hemsidan finns iallafall, för vem som än vill titta på den! Jag har gjort en enkel mötesplats på nätet, där man kan få svar på sina frågor.

Hemsidan är även egengjord, enkelnavigerad och förhoppningsvis lite rolig, det jag ville uppnå från början.

Genomförande/Val av metod
Jag gjorde en enkät, enligt projektplanen. På så sätt har jag anpassat mig till min målgrupp – vilket är VÄLDIGT viktigt. En hemsida når ut till fler personer, vilket jag fortfarande håller med om!
En metod som jag borde skrivit i projektplanen, var att låna böcker och ”läsa mig till” fakta. Det har jag gjort men det borde framgått från börja i val av metod.

Arbetsplan/Tidsplan
Herregud, den här planen föll TOTALT. Min enkät var inte alls klar till v. 43, mina texter var INTE helt klara till v. 45, visst hade jag ett utkast, men inte så genomarbetad som jag önskade då jag skrev projektplanen. Jag började snarare på mina texter v. 44 och var inte alls klar då.
Jag arbetade på hemsidan och layouten i början av VT istället för under jullovet, som jag hade planerat. Men jag kan godkänna det bortfallet eftersom vi hade dödsfall i familjen precis innan jul. Hemsidan var heller inte läsbar INNAN VT började, utan den är det nu, 4 veckor in i terminen:)

Kontakt med Kristina
Jag tyckte att kontakten med min handledare var lite sådär i början. Jag jobbade inte så mycket på projekttimmarna, som faktiskt var ägnade åt att prata med Karin och skriva projekt. Lite mejlkontakt då och då men några frågor. Jag kan ”blame myself” för det. Men jag blev lite besviken över att Karin inte gav mig mer feedback på råmanuset – det kanske var jag som hade för höga förväntningar? Jag trodde att hon skulle ”rätta” det och skriva många kommentarer men det jag fick tillbaka var ett muntligt ”gör dina texter med personliga”.

Men TROTS att jag var dålig på att ta kontakt och att jag var förvirrad gällande råmanusfeedback kom Karin som en räddande ängel – uppdaterade om mig på sin projekthandledarblogg och introducerade mig i twitter,tack tack tack tack TACK fina Karin gav mig möjlighet att hitta en ny kommunikationskälla.
Efter att jag börjat använda twitter mer effektivt så har jag fått svar på alla mina frågor på en gång – trots att  Karin jobbar livet ur sig på twitter, .SE, EG , handledarbloggen och säkert hemma.

När twitter kom in i mitt liv såg jag plötsligt ljuset, jag som legat i mörker så länge, ljuset kom och projektet blev klart tills idag.

Presentationen
Jag tycker att jag uppnått alla mina mål, förutom att ta egna bilder och det gjorde jag inte av två skäl:
1. Jag hade inte tid – sanningen kommer fram
2. Jag är inte så kreativ och duktig som fotograferna som delar med sig av sina bilder på flickr.